In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes
Een leven lang leren van de natuur

De Oostenrijker Viktor Schauberger (1885-1958) was uitnemend observator van de natuur en een visionaire en wetenschappelijke autodidact, vooral geïnteresseerd in het gedrag van stromend water en natuurlijke energieën. Hij vertaalde zijn inzichten in praktische uitvindingen die, als ze erkenning zouden vinden, het probleem van de huidige energieschaarste volledig zouden kunnen oplossen. Dit boek is niet bedoeld als een definitieve uitleg van Schaubergers ideeën, die niet altijd even gemakkelijk te begrijpen zijn. Het is vooral een biografie die de verschillende gebieden waarop hij actief was in kaart brengt en die wil laten zien hoe hij dacht. Het is een heldere en levendige inleiding tot de wereld van Viktor Schauberger, wiens bijzondere ontdekkingen en uitvindingen juist in deze tijd goed van pas zouden komen bij energie-, transport- en gezondheidsvraagstukken.

Een beknopte inleiding op Schaubergers leven en zijn visie op de toepassing van natuurlijke energieën.

Jane Cobbald woont in Engeland en heeft een bedrijf dat koperen gereedschappen verkoopt, vervaardigd volgens de inzichten van Viktor Schauberger. Zij geeft overal lezingen over Schauberger en zijn werk.

NBD|Biblion recensie

De Engelse auteur geeft lezingen over het visionaire werk van de Oostenrijkse natuurvorser Viktor Schauberger (1885-1958), een briljante, geheel autodidacte onderzoeker op het gebied van natuurlijke energieen (met name in de elektrische processen in stromend water). Zijn voor die tijd (en nog) revolutionaire inzichten brachten hem vaak in aanvaring met een behoudende overheid en collega's, hetgeen leidde tot veel wantrouwen naar de academische wereld. Deze biografie leest vanwege het avontuurlijke karakter van de beschrevene als een roman en inspireert waarschijnlijk veel lezers die in de actuele energieschaarste geinteresseerd zijn, maar ook in transport- en gezondheidsvraagstukken. Het gaat fascinerend over zuiging, koeling en draaiing. Wie zijn beschrijving van de waterbanen in de Rijn en het verkeerde waterbeheer leest, begrijpt meer van de Nederlandse overstromingsrampen. Met zijn zoon richtte hij in 1949 de eerste Oostenrijkse Groene partij op. Omslag met zwart-witportret en een groenige foto van een springende zalm in een waterval.

Het boek direct bestellen? Klik dan hier ! Je ondersteunt daarmee tevens ons ideaal en projecten.


Boeken > 100% schone energie
Boeken > Het andere denken
<< Terug naar catalogus

In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes