In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes
Wat LED je?

Met een lampje de wereld redden: wat LED je? Duurzaam (natuurzuiver) ondernemen is hot. In een realistisch en inspirerend verhaal neemt succesvol ondernemer Ruud Koornstra je mee in zijn zoektocht naar oplossingen voor een betere wereld. Hij laat de lezer delen in zijn successen, zijn missers en bijzondere ontmoetingen met o.a. Bill Clinton, Tony Blair en Kofi Annan.
 
Koornstra toont aan dat de oplossingen voor vele mondiale bedreigingen voor het oprapen liggen en dat er met natuurzuiver ondernemen geld te verdienen valt. De LED-lamp is voor de ondernemer het lichtend symbool voor hoe het anders kan.

"Als we bereid zijn de oogkleppen af te doen en zelf verantwoordelijkheid durven te nemen", zo betoogt Koornstra, "dan komt het veel sneller goed met de wereld dan we ooit hadden kunnen bevroeden".

Wat LED je? is daarmee een krachtige en oprechte oproep aan ieder individu om op te staan en mee te helpen de wereld van de ondergang te redden. Duurzaam ondernemen biedt oneindig veel kansen, voor een betere wereld en voor ondernemers.
  • In 1904 vlogen de gebroeders Wright voor het eerst 1 mijl met een vliegtuig. Nog geen 10 jaar later vlogen er 300.000 vliegtuigen over de hele wereld. Waarom zouden we dan nu (ruim 100 jaar later) niet in 5 jaar tijd de wereld kunnen verduurzamen?
  • 19% van de elektriciteit in de wereld gaat op aan licht en 98% van die energie is verspilling
  • Als alle huishoudens in Nederland 5 gloeilampen van 60 watt vervangen voor LED-lampen bespaart dat het elektriciteitsverbruik van 800.000 huishoudens, oftewel Den Haag, Utrecht en Amsterdam samen
Ruud Koornstra (1964) is ondernemer en medeoprichter van de initiëringmaatschappij Tendris, bekend van successen als Oxxio,
Visa Greencard en de Pharox Ledlamp. Hij staat op nummer 12 in de Duurzame 100 van Trouw, een ranglijst van de honderd duurzaamste ondernemers. Tendris-dochter Lemnis Lighting won dit jaar de "Pioneer Award" van het World Economic Forum. Daarnaast won Ruud Koornstra de prestigieuze Big Improvement Day (BID) Award voor het beste idee.

Het boek direct bestellen? Klik dan hier ! Je ondersteunt daarmee tevens ons ideaal en projecten.

Boeken
Boeken > Cadeautjes voor jou
Boeken > Het andere denken
Boeken > Opbouwend samen leven
Dingen die je blij maken
<< Terug naar catalogus

In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes